· 

Barcelona voor beginners

Iedereen zou Barcelona minimaal één keer in zijn leven moeten bezoeken. De Catalaanse hoofdstad is een bruisende stad en stelt nooit teleur. Barcelona heeft een rijk cultureel en historische erfgoed, prachtige stranden, heerlijke keuken en een levendig en fantastisch nachtleven. Is dat nog niet genoeg? Sportliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij de grootste voetbalclub van het land en de architectuurfans weten vaak niet wat ze zien.

Bienvenido a Barcelona

Maar wat kan je dan het beste doen als je een paar dagen in Barcelona bent? En heb je na drie dagen niet al de hele stad gezien? Dat antwoord is simpel! Nee, na drie dagen ga je jezekernietvervelenin deze mooie stad. Sterker nog, je zal keuzes moeten maken als je maar een paar dagen in Barcelona bent. Wat kan je dan het beste doen? Je leest mijn tips hier.

Wat mag je niet missen in Barcelona?

Een must-see is natuurlijk het Sagrada Familia, een prachtig gebouw ontworpen door de beroemde architect Antoni Gaudí. Andere parels van de stad zijn het Park Güell en de Gothic Quarter. Ook kun je een bezoek brengen aan het Museu Picasso of het Museu Nacional d'Art de Catalunya. Natuurlijk sluit je de middag af met een traditioneel Catalaans hapje op de markt La Boqueria of in een van de vele tapasrestaurants in de stad.


Als je van plan bent om naar het strand te gaan, dan mag je Barceloneta Beach en Sant Sebastià Beach niet overslaan. Verder is het leuk om een wandeling te maken langs de Ramblas, een lange straat met winkels, restaurants en vooral veel straatartiesten. De wijken Gràcia en El Born zijn leuke plekken om te verkennen, met veel kleine winkels en hippe restaurantjes.

Sportief succes

FC Barcelona is een van de bekendste voetbalclubs in Spanje en heeft vele fans over de hele wereld. De club werd opgericht in 1899 en sindsdien is het enorm populair bij sportliefhebbers. 


De Catalaanse club is niet alleen één van de bekendste, maar ook één van de meest succesvolle clubs in de Spaanse voetbalcompetitie, de Primera División. Het team heeft maar liefst 26 keer de landstitel gewonnen. Daarnaast heeft Barcelona ook vijf keer de Europese Champions League gewonnen en hebben ze zeven keer de Copa del Rey mee naar huis genomen.


De belangrijkste rivaal van FC Barcelona is Real Madrid, de andere grote voetbalclub in Spanje. De wedstrijd tussen deze twee clubs, ook wel "El Clásico" genoemd, en wordt door voetbalfans van over de hele wereld gevolgd.


Voetbal is een belangrijk onderdeel van de Spaanse cultuur en FC Barcelona is een van de meest populaire clubs in het land. Of je nu fan bent of niet, een bezoek aan een wedstrijd van Barcelona is zeker de moeite waard als je in de stad bent.

Antoni Gaudí

Gaudí was een beroemde architect die vooral bekend werd door zijn werk in Barcelona. Hij ontwierp unieke en opvallende gebouwen, zoals de Sagrada Familia en Park Güell. Gaudí’s gebouwen zijn opmerkelijk vanwege hun organische vormen en de nadruk op natuurlijke elementen. Hij was geïnspireerd door de natuur en dit was duidelijk te zien in zijn werk. Zo is de Sagrada Familia een kathedraal met torens die lijken op bomen en gevels die zijn versierd met planten en dieren.

 

Barcelona is de thuisbasis van veel van Gaudí’s werk en de stad is daarom ook bekend als een centrum voor modernisme. Bezoekers kunnen genieten van de prachtige gebouwen en de unieke architectuur van de stad. Als je in Barcelona bent, moet je zeker zijn werk bekijken en genieten van al het moois wat de stad te bieden heeft. 

Slapen in Barcelona

Afhankelijk van je budget en voorkeuren, is alles mogelijk in Barcelona. Er zijn goedkopere hostels, budgethotels en luxe vijfsterrenhotels. Als je op zoek bent naar iets meer unieks, kun je ook overwegen om een appartement of B&B te huren, in of net buiten de stad. 

Reizen in en om Barcelona

In Barcelona reis je het makkelijkste en snelste met het openbaar vervoer. Zo brengt de metro  je naar alle delen van de stad. Ook kan je gebruik maken van de bus of de tram. Wil je de stad fietsend verkennen? Voor ongeveer €15,- per dag huur je een simpele fiets. Als je naar andere steden of delen van het land wil reizen, kan je het beste de trein pakken. Dan ben je vaak met een paar uur op de plaats van bestemming. 

OP ZOEK NAAR MEER REISINSPIRATIE?