· 

Bryce Canyon: Een van Amerika’s geheime parels

Bryce Canyon National Park is een nationaal park in het zuidwesten van de staat Utah. Waarschijnlijk ken je de unieke gekleurde rotsformaties wel. Deze zogenaamde hoodoos zijn door erosie ontstaan en dankzij de samenwerkende krachten van het vriezen en dooien worden de kalk- en zandsteenformaties langzaam geërodeerd. 

 

Het nationale park is vernoemd naar Ebenezer Bryce, die zich in de jaren 1850 in het gebied vestigde. Het park kreeg in 1928 de status van NP en heeft een oppervlakte van ongeveer 90 vierkante kilometer. Hoewel het kleiner en rustiger is dan de Grand Canyon of het Zion National Park, is Bryce Canyon een park dat je zeker gaat verrassen met de prachtige roze en oranje hoodoos.

 

Wat kan je doen in Bryce Canyon?

De korte film in het bezoekerscentrum is een prachtige introductie in het park en de verschillende rangerprogramma's kunnen nog wat extra’s geven aan het bezoek. Zo kan je met ervaren parkrangers wandelingen maken door het park en nog veel meer leren over de geologie, flora en fauna van Bryce Canyon. Bij heldere nachten kan je zelfs deelnemen aan sterrenkijkavonden waarbij rangers telescopen opzetten. Ook kan je op die bijzondere avonden aanschuiven bij het kampvuur en leren over de geschiedenis en natuur van het park. Speciaal voor je kleinere gezinsleden is er een Junior Ranger-programma, waar de kinderen een speciale Junior Ranger-badge kunnen verdienen.

 

In de koude maanden is het mogelijk om te skiën en langlaufen in het gebied en in de zomermaanden zijn er paardrijtochten te boeken, die tussen de twee en vier uur duren. Check daarvoor wel altijd de beschikbaarheid en mogelijkheden via de officiële kanalen. 

 

Hoe kom ik in Bryce Canyon?

Bryce Canyon National Park in Amerika ligt in de staat Utah en is vanaf Salt Lake City en Las Vegas ongeveer 4 uur rijden. Je kunt twee grote wegen nemen, namelijk de Highway 63 of de Scenic Byway 12. Als je een bezoek aan Bryce Canyon plant, dan kan je dat het beste combineren met een bezoek aan het bekende Zion National Park, want dat ligt maar op tachtig miles afstand. Om bij Bryce Canyon te kunnen komen, heb je een huurauto of bustour nodig, maar zodra je in het park bent, dan zijn er shuttlebussen beschikbaar.

 

Wat kost het om Bryce Canyon te bezoeken?

Een bezoek aan Bryce Canyon National Park kost $35 per auto en geeft je een week toegang tot het park. Als je van plan bent om meerdere nationale parken in Amerika te bezoeken, dan is een "America the Beautiful" pas van $80 waarschijnlijk voordeliger. Hiermee mag je een jaar lang bijna alle nationale parken bezoeken.

 

op zoek naar meer reisinspiratie?