Noord Amerika

Geen enkele continentale regio beslaat meer dan 25 landen, eilanden en gebieden en is zo uniek en divers als Noord-Amerika. Er zijn net zoveel besneeuwde toevluchtsoorden als er pareltjes aan het strand zijn. Tegelijkertijd vind je er moderne grootstedelijke centra en inspirerende historische locaties. Canada, Mexico en de Verenigde Staten omvatten het grootste deel van Noord-Amerika, al worden de kleinere landen van Midden-Amerika en het Caribisch gebied ook beschouwd als onderdeel van het enorme continent.

Havana 

Havana, de hoofdstad van Cuba, is een stad vol leven en cultuur. Het is een plek waar je heerlijk kunt genieten van de zon, het strand, het eten en vooral de muziek. Als je van avontuur, feest en gezelligheid houdt, dan is Havana de perfecte bestemming voor jou.

Trinidad

Trinidad is het meest pittoreske en charmante stadje van Cuba en is gelegen in het centrale deel van het land, in de provincie Sancti Spíritus. De stad is gesticht in 1514 door de Spaanse conquistador Diego Velázquez en staat bekend als een van de best bewaarde koloniale steden in Latijns-Amerika. 

Wild van de wildernis

Veel van de meest spectaculaire nationale parken en beschermde natuurgebieden ter wereld liggen verspreid over Noord-Amerika, omdat het een van de laatste regio’s was die door de Europeanen werd gekoloniseerd. Death Valley National Park, gelegen in de Mojave- en Colorado-woestijnen in Californië, is de heetste, droogste en laagste plaats in Noord-Amerika, met zomertemperaturen van gemiddeld meer dan 40 graden en een jaarlijkse regenval van minder dan 5 centimeter.


De geisers en geothermische poelen van Yellowstone National Park, Wyoming, maken het continent de ultieme bestemming voor de natuurliefhebber. Kuddes Noord-Amerikaanse bizon grazen op de graslanden en de grizzlybeer beweegt zich door ongerepte bergbossen. De beste tijd om de nationale parken in Noord Amerika te bezoeken is halverwege de lente, wanneer de temperaturen aangenaam zijn  en de planten en bloemen bloeien. 

Death Valley NP

Death Valley National Park is een Amerikaans nationaal park dat ligt in het oosten van Californië. Het park staat bekend om zijn ongelooflijke landschappen, waarbij uitgestrekte woestijnen, hoge bergtoppen en kleurrijke canyons zorgen voor een fantastische ervaring en een adembenemend uitzicht.


Everglades NP

The Everglades National Park is een fantastisch natuurpark in Zuid-Florida, Verenigde Staten. Het park beslaat een gebied van ongeveer 6.000 vierkante kilometer met wetlands, bossen, kustlijnen en moerassen die zijn ontstaan uit de overstroming van de nabijgelegen rivieren. Tegenwoordig is het park vooral een belangrijk toevluchtsoord voor bedreigde diersoorten en daar zijn de natuurliefhebbers, vogelaars en avonturiers te gast.Wolkenkrabbers en megasteden

Nergens ter wereld vind je dezelfde enorme steden, wolkenkrabbers en skylines als die van Amerika. Reis door de grote Noord-Amerikaanse steden om de multiculturele sfeer en bijzondere geschiedenis van de verschillende steden te ervaren. De mix van verschillende culturen in steden als Montreal, New York, Chicago en Los Angeles heeft geleid tot een prachtige kunst- en cultuurscene, onvergetelijke muziek en films en een de beste internationale keuken van de wereld. Andere steden zoals Mazatlan, Mexico-Stad en Washington D.C. vertellen de verhalen uit het verleden en van de regio dankzij de musea, archeologische vindplaatsen en monumenten.


Als je Noord-Amerika zou willen omschrijven, dan is het een verzamelplaats van uniek cultureel erfgoed, historische drama's, ongerepte wildernis en grootheidswaanzin. En dat is iets wat je zelf zou moeten ervaren om het ook echt te kunnen begrijpen. 

Little Havana

Little Havana is een kleurrijke en sprankelende wijk in Miami, Florida, die bekend staat om de rijke geschiedenis, het heerlijke eten en de feestelijke cultuur. Al jarenlang is het de thuisbasis van de Cubanen die, na de revolutie in Cuba, in de jaren '60 naar Miami vluchtten. Net als veel andere Cubaanse wijken, herken je Little Havana aan de levendige sfeer, de straten vol met prachtige muurschilderingen, geurige cafés en vrolijke muziek.


Ybor

Ybor City is een historische en, vooral bijzondere, wijk in Tampa, Florida. Het werd opgericht in de late 19e eeuw door tabaksbaronnen en was ooit het centrum van de tabaksindustrie van de Verenigde Staten. Tegenwoordig is de wijk vooral populair onder artiesten, creatievelingen, locals en toeristen. En dat is niet voor niets! Ybor staat bekend om haar prachtige historische gebouwen, smalle straatjes en levendige sfeer.Zandstranden en bergtoppen

Baja California is een van de mooiste bestemmingen van Mexico. Het schiereiland verdeelt de wateren van de Zee van Cortes in het oosten en de Stille Oceaan in het westen. Het subtropische puntje van Baja  liggen de populaire vakantiebestemmingen La Paz en Cabo San Lucas. In het oosten trekt de Golf van Mexico toeristen naar de verleidelijke witte zandstranden en azuurblauwe wateren van Cancun, de Bahama's en het zuiden van Florida. 


Noord-Amerika beschikt ook over een ongelooflijke verzameling winterse ski- en sneeuwgebieden. Voor de sensatiezoekers zijn de twee perfecte bestemmingen de bergtoppen van Whistler in Canada en de zwaar intimiderende bergtop van de Grand Tetons in Jackson Hole (Wyoming).