· 

Guatapé

Guatapé is een kleine stadje in de regio Antioquia in Colombia. Het is gelegen op ongeveer een uur rijden van Medellín en staat bekend om de prachtige natuur en kleurrijke huizen.

La pierda del Peñol

Een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Guatapé is de rots El Peñol, beter bekend als "La Piedra del Peñol". De rots is ongeveer 200 meter hoog en biedt een prachtig uitzicht over de omgeving. Je kan de trap naar boven nemen, maar er is ook een kabelbaan naar de top van de rots. Hier kan je heerlijk genieten van het uitzicht en een kopje koffie in het restaurant op de top.

Kleurrijk en gezellig

Verder staat Guatapé bekend om zijn kleurrijke huizen, die elk geschilderd zijn in een andere felle kleur. De huizen zijn omringd door prachtige tuinen en bloemen, wat Guatapé een idyllisch envrolijkuiterlijk geeft. Guatapé is ook een populaire bestemming voor wandelaars en avonturiers, vanwege de prachtige natuur in de omgeving. Er zijn talloze wandelpaden door de bergen en rond demeren, waarfantastisch kan hiken. Het meer van Guatapé is bovendien een heerlijke plek om te zwemmen, vissen en watersporten.

De geschiedenis

Guatapé werd opgericht in de 18e eeuw door Spaanse kolonisten. De naam "Guatapé" is afgeleid van het Quechua-woord "watap", dat "steen" betekent, en verwijst naar de enorme rotsformatie die het stadje omringt. In de 19e eeuw werd Guatapé een belangrijk centrum voor de mijnbouwindustrie omdat er koper en goud gewonnen kon worden. Tegenwoordig komen er vooral Colombianen, die voor een weekend de stad ontvluchten, backpackers en andere toeristen.

OP ZOEK NAAR MEER REISINSPIRATIE?