· 

Tayrona NP

Natuurpark Tayrona is een van de meest populaire nationale parken in Colombia en ligt aan de noordelijke kust van het land, niet ver van Santa Marta en Cartagena. 

Het park is ongeveer 150 vierkante kilometer groot, met kilometers strand en jungle. Er leven verschillende wilde dieren, waaronder de pinchéaapjes. Ook Ciudad Perdida ligt in dit mooie natuurgebied.

Het park is vernoemd naar de Tairona, een bevolking die in het gebied leefde. Het nationale park grenst aan de Caribische kust in het noorden van Colombia. In de buurt van het park vind je ook het Sierra Nevada gebergte en op een goede dag heb je zelfs kans om de besneeuwde bergpieken te zien.

Het Tayrona National Park werd opgericht door de 191e wet van het Colombiaanse Instituut voor Agrarische Hervorming (INCORA) om de regio te beschermen en de natuur te behouden. 

De toegang tot het park

Als je het park wil bezoeken, zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden om veilig op pad te gaan. Zo is het park gesloten tijdens de rituelen van de inheemse stammen die in de regio wonen. Check daarom altijd de sluitingsdata voordat je naar het park gaat. Verder heeft het park twee ingangen: El Zaino en Calabazo. 


El Zaino is de populairste ingang en heeft goed onderhouden paden. Vanaf hier is de wandeling naar de kust vrij eenvoudig, terwijl de route vanaf Calabazo een stuk uitdagender is, zonder goed onderhouden paden en met veel modder tijdens het regenseizoen. Bij El Zaino kan je vooraf een tent of hangmat reserveren en bij Calabazo kan dat niet.

Het is belangrijk om voldoende water mee te nemen en jezelf te beschermen tegen de zon, want je komt soms urenlang niemand tegen. Ook hadden we vaak geen bereik met onze telefoons. Je bent dus echt op jezelf aangewezen. 

OP ZOEK NAAR MEER REISINSPIRATIE?