Verenigde Staten

Geen enkele continentale regio beslaat meer dan 24 landen, eilanden en gebieden en is zo uniek en divers als Noord-Amerika. Er zijn net zoveel besneeuwde toevluchtsoorden als er pareltjes aan het strand zijn. Tegelijkertijd vind je er moderne grootstedelijke centra en inspirerende historische locaties. Canada, Mexico en de Verenigde Staten omvatten het grootste deel van Noord-Amerika, al worden de kleinere landen van Midden-Amerika en het Caribisch gebied ook beschouwd als onderdeel van het enorme continent.

Wild van de wildernis

Veel van de meest spectaculaire nationale parken en beschermde natuurgebieden ter wereld liggen verspreid over Noord-Amerika, omdat het een van de laatste regio’s was die door de Europeanen werd gekoloniseerd. Death Valley National Park, gelegen in de Mojave- en Colorado-woestijnen in Californië, is de heetste, droogste en laagste plaats in Noord-Amerika, met zomertemperaturen van gemiddeld meer dan 40 graden en een jaarlijkse regenval van minder dan 5 centimeter.

 

De geisers en geothermische poelen van Yellowstone National Park, Wyoming, maken het continent de ultieme bestemming voor de natuurliefhebber. Kuddes Noord-Amerikaanse bizon grazen op de graslanden en de grizzlybeer beweegt zich door ongerepte bergbossen. De beste tijd om de nationale parken in Noord Amerika te bezoeken is halverwege de lente, wanneer de temperaturen aangenaam zijn  en de planten en bloemen bloeien.

Zandstranden en bergtoppen

Baja California is een van de mooiste bestemmingen van Mexico. Het schiereiland verdeelt de wateren van de Zee van Cortes in het oosten en de Stille Oceaan in het westen. Het subtropische puntje van Baja  liggen de populaire vakantiebestemmingen La Paz en Cabo San Lucas. In het oosten trekt de Golf van Mexico toeristen naar de verleidelijke witte zandstranden en azuurblauwe wateren van Cancun, de Bahama's en het zuiden van Florida. Noord-Amerika beschikt ook over een ongelooflijke verzameling winterse ski- en sneeuwgebieden. Voor de sensatiezoekers zijn de twee perfecte bestemmingen de bergtoppen van Whistler in Canada en de zwaar intimiderende bergtop van de Grand Tetons in Jackson Hole (Wyoming).

Wolkenkrabbers en megasteden

Nergens ter wereld vind je dezelfde enorme steden, wolkenkrabbers en skylines als die van Amerika. Reis door de grote Noord-Amerikaanse steden om de multiculturele sfeer en bijzondere geschiedenis van de verschillende steden te ervaren. De mix van verschillende culturen in steden als Montreal, New York, Chicago en Los Angeles heeft geleid tot een prachtige kunst- en cultuurscene, onvergetelijke muziek en films en een de beste internationale keuken van de wereld. Andere steden zoals Mazatlan, Mexico-Stad en Washington D.C. vertellen de verhalen uit het verleden en van de regio dankzij de musea, archeologische vindplaatsen en monumenten.

 

Als je Noord-Amerika zou willen omschrijven, dan is het een verzamelplaats van uniek cultureel erfgoed, historische drama's, ongerepte wildernis en grootheidswaanzin. En dat is iets wat je zelf zou moeten ervaren om het ook echt te kunnen begrijpen. 

florida

CALIFORNIË, nevada en utah