· 

Ronda

Ronda is een klein en prachtig stadje in het zuiden van Spanje. De stad staat bekend om de indrukwekkende brug, de Puente Nuevo, die boven de Tajo-kloof hangt, maar dat is niet het enige. Het gezellige centrum staat namelijk vol met historische gebouwen en monumenten. 

Wandel langs de smalle, kronkelende straatjes en bezoek de prachtige gebouwen, zoals het stadhuis en het plaatselijke museum. Ook kun je langs het huis van de beroemde schrijver Ernest Hemingway, die enkele tijd in Ronda heeft gewoond.


De Puente Nuevo is de beroemdste bezienswaardigheid van Ronda en een must-see tijdens een bezoek aan de stad. De brug is 117 meter hoog en biedt een prachtig uitzicht over de Tajo-kloof en de omgeving. Maak een wandeling over de brug en geniet van het adembenemende uitzicht.


In Ronda kun je ook een bezoek brengen aan het Arabische badhuis, de Baños Árabes, dat dateert uit de 13e eeuw. Het badhuis is inmiddels gerestaureerd en biedt een interessant inkijkje in hoe de Arabische bewoners van Ronda zichzelf ooit hebben gewassen en verzorgd.


Ben je na het bezoek aan de stad wel toe aan wat meer natuur? Bezoek dan het natuurpark Sierra de las Nieves. Ronda ligt vlakbij dit mooie natuurgebied met schitterende uitzichten en fantastische wandel- en fietsroutes. 

De Sierra de las Nieves

De Sierra de las Nieves is ontstaan door miljoenen jaren aan erosie. Het resultaat hiervan is een prachtig landschap met ruige bergtoppen en diepe valleien. Het gebied is vooral populair onder wandelaars en bergbeklimmers, vanwege de vele paden en routes die door het gebied lopen. Ook voor natuurliefhebbers is de Sierra de las Nieves een must-see, want het gebied staat bekend om zijn rijke biodiversiteit. Zo komen er in het gebied vele soorten planten en bloemen voor, en leven er onder andere herten, wilde zwijnen, vossen en gieren.


Een van de hoogtepunten van de Sierra de las Nieves zijn de toppen van La Maroma en El Cielo, die respectievelijk 2065 meter en 2070 meter hoog zijn. Vanaf deze toppen heb je een prachtig uitzicht over het gebied. Ook de watervallen El Chorro en El Salto de la Novia zijn zeker een bezoek waard. Deze watervallen zijn gelegen in de vallei van de Rio Verde.


Als je de Sierra de las Nieves bezoekt, is het verstandig om voldoende water en eten mee te nemen, en te zorgen dat je goed beschermd bent tegen de zon. Ook is het belangrijk om rekening te houden met de temperatuur, want in de Sierra de las Nieves kan het in de zomer behoorlijk warm zijn, terwijl het in de winter juist koud kan zijn.

De omgeving van Ronda

Naast de bezienswaardigheden in de stad zelf, zijn er ook talloze mooie plaatsen om te bezoeken in de omgeving van Ronda. Een van de meest populaire bestemmingen is het dorpje Mijas. Het dorpje staat bekend staat om zijn witgekalkte huizen en prachtige uitzichten op de Middellandse Zee. Een andere leuke plek om te bezoeken in de omgeving van Ronda is het dorpje Gaucín. Hier word je getrakteerd op dat prachtige uitzichten over de bergen en de valleien. Gaucín heeft een rijke geschiedenis, met oude kastelen en middeleeuwse gebouwen die nog steeds te bezichtigen zijn.

Mijas heeft ook een aantal prachtige stranden, zoals het bekende Playa de Mijas en Playa de Las Salinas. Deze stranden zijn ideaal voor het relaxen in de zon, het maken van een duik in de zee of het doen van watersporten. Er zijn ook verschillende golfbanen in de buurt van Mijas, waar golfers van over de hele wereld komen om te genieten van het spel.

Het gebied in en rondom Ronda is niet altijd goed bereikbaar met het openbaar vervoer, dus het is aan te raden om een auto te huren of de stad en de omgeving te bezoeken met een georganiseerde tour. 

OP ZOEK NAAR MEER REISINSPIRATIE?