· 

Sevilla tijdens de feestdagen

Ben je op zoek naar een fijne vakantiebestemming voor de feestdagen? Vergeet Oostenrijk en Zwitserland en ga naar Spanje! Een echt bijzondere kerstvakantie beleef je in flamenco-stad Sevilla.
De bewoners van de stad maken van iedere feestdag een echt feestje, met heerlijk eten, prachtige verlichting, gratis tentoonstellingen en spectaculaire optredens. Ben je bang dat je de winterse activiteiten gaat missen? Geen zorgen! In Sevilla vind je op bijna ieder plein een gezellige kerstmarkt en kan je bovendien op verschillende plaatsen schaatsen. 

Kerstmarkten in Sevilla

Dat je kerst het beste in Sevilla kan vieren weten de inwoners allang. Dat het ook steeds populairder onder toeristen worden, laat de grote groei van de traditionele kerstmarkten op straat zien. Delaatste van hen, is de kerstmarkt van Nervión, aan de Avenida Luis de Morales en die wil je zeker niet missen. Ben je klaar met al het winkelen en eten? Ga dan een lekker rondje schaatsen bij Sevillaon Ice of laat je betoveren bij El Sendero de Hielo.

La Feria del Belén

Van begin november tot 23 november tussen  la Catedral en el Archivo de Indias.
Op deze markt vind je veel handgemaakte kerstversiering, figuren en kerststallen, waarvan het grootste gedeelte traditioneel Andalusisch is.

 

Feria de Artesanía Creativa

Van half december tot 5 januari op Plaza Nueva.

Hier vind je veel handgemaakte sieraden, houtsnijwerken en andere bijzondere cadeau’s.

 

Mercado navideño de Nervión

Van begin december tot 5 januari aan de Avenida Luis de Morales.

Deze markt bestaat uit 22 kramen vol enthousiaste verkopers met prachtige handgemaakte unieke producten.

 

Sevilla On Ice

Van kerstavond tot 8 januari op de pier van Las Delicias en New York.

Hoewel dit meer weg heeft van een kermis dan van een kerstmarkt, is vooral de schaatsbaan een bezoekje waard. 

 

El Sendero de Hielo

De gehele kerstperiode op El Prado de San Sebastián.

Hier vind je een Betoverde Tuin, een ijsbaan en andere kinderattracties. Deze kerstmarkt wordt bewoond door elfen, steltenlopers, jongleurs en trapeze-artiesten, die zo nu en dan opduiken om een show weg te geven.

Los Reyes Magos

Los Reyes Magos is een belangrijke feestdag in Sevilla. Op 6 januari vieren de inwoners van de stad dat de Drie Koningen naar Bethlehem kwamen om de jonge Jezus te bezoeken en Hem goud, wierook en mirre te geven. 

Op de avond van 5 januari, bezoeken de Drie Koningen ook de huizen van de kinderen in Sevilla. Ze brengen cadeaus en snoep mee voor de kinderen, net zoals Sinterklaas doet in Nederland. De kinderen mogen hun schoen zetten en zingen liedjes voor de Koningen in ruil voor cadeaus.

Op zoek naar meer reisinspiratie?