· 

Roadtrip langs de Amalfikust

Als je een lijst zou maken van de mooiste plekken ter wereld, dan zou de Amalfikust in Italië in de top tien komen te staan. Dit is de kust die beroemd is om de haarspeldbochten, adembenemende uitzichten, zoete citroenen, charmante hotels en pittoreske stadjes.


De kust van Amalfi ligt aan de zuidkant van het Sorrentijnse schiereiland van Italië. De beste manier om de Amalfikust te bezoeken is door naar Napels te vliegen, een auto te huren en dan naar Sorrento te rijden. Als je in Sorrento verblijft, kan je makkelijk meerdere dagen doorbrengen in de verschillende steden aan de kust van Amalfi.


Roadtrip langs de kust

Vanaf Sorento rijd je makkelijk naar Positano. Voordat je daar aankomt, wil je misschien even stoppen bij Positano Belvedere; een uitkijkpunt op de weg waardoor je de stad Positano in de verte kunt zien. Het uitzicht is adembenemend.


Wanneer je in Positano aankomt, dan zal je het vast ergens van herkennen. De kans is namelijk groot dat je het in een van de vele reclames hebt gezien. Ooit was het een klein vissersdorpje, maar nu is het populair bij het internationale publiek en de grote beroemdheden uit de VS die in de 4- en 5-sterrenhotels van Positano verblijven.


Na Positano zijn Vertica Maggiore en Furore del Valle nog twee stadjes die je echt gezien wil hebben. Ook ligt de Emerald Grotto hier dichtbij. Deze smaragdgroene grot is alleen per boot bereikbaar, maar dat is de tijd en het geld zeker waard. Het water van de Tyrreense Zee komt de grot binnen en de zon zorgt voor de rest.


Als laatste wil je Amalfi en Ravello niet missen. Ravello heeft ook onvergetelijke uitzichten en in Ravello zie je witgekalkte huizen op de heuvels met tuinen beplant met wijnstokken, citroen- en olijfbomen. Het is misschien een populaire toeristische bestemming, maar dat is zeker niet voor niets. Bezoek in Ravello in ieder geval Villa Rudolfo, Villa Cimbrone en de kathedraal. In Amalfi wil je de Sint-Andreaskathedraal en de kloosters van het Paradijs (Chiostro del Paradiso) niet missen.


Dineren in de regio

Sorrento en de kust van Amalfi liggen in de regio Campania. Deze regio staat bekend om de typisch zuidelijke gerechten en dat zijn pizza, pasta, tomaten, aubergines, mozzarella, zeevruchten en citrusvruchten.


De salade met tomaat en mozzarella wil je zeker in deze regio proberen. De bekende ‘Insalata Caprese’, is vernoemd naar het eiland Capri, maar in Campania wil je dit gerecht niet overslaan. De beroemde San Marzano-pruimtomaten die in de regio groeien, zijn samen met de zijdezachte buffelmozzarella, olijfolie en basilicum de perfecte combinatie op een zwoele zomeravond.


En laten we de wijnen niet vergeten. De regio is rijk aan vulkanische grond en dat is perfect om wijnstokken te verbouwen. Hoewel de wijnen uit deze regio misschien niet zo bekend zijn, zijn ze, volgens kenners, net zo goed als de meer populaire Italiaanse wijnen. Wijn tijdens de lunch en het diner drinken de locals in kleine karaffen, maar je kan de wijnen vaak ook per fles bestellen. Natuurlijk mag je niet vergeten om de maaltijd af te sluiten met een kopje sterke espresso, zoals de meeste Italianen doen. 


OP ZOEK NAAR MEER REISINSPIRATIE?