· 

Busch Gardens: Bezoek Afrika in Florida

Op ongeveer 75 mijl ten westen van Orlando liggen de Busch Gardens, Tampa. Dit themapark is geïnspireerd op de cultuur en natuur van Afrika en is een fijne afwisseling na alle drukke en sprookjesachtige  Disney-parken in Orlando.


Tien themagebieden

De Busch Gardens zijn verdeeld over ongeveer tien verschillende themagebieden, waaronder verschillende savannes, een jungle en een piramide is hier en daar terug te vinden. Hoewel het park natuurlijk om de Afrikaanse en Aziatische dieren draait en het park, naar eigen zeggen, een van de beste dierentuinen van Amerika is, zijn er ook genoeg andere activiteiten te doen.


Achtbanen voor de liefhebbers

Voor de snelheidsduivels zijn er verschillende achtbanen en voor degenen die liever rustig willen wandelen, zijn er genoeg prachtige routes in het park te vinden. Voor het echte safari gevoel stap je op de Seregenti Express-trein, die door het leefgebied van de dieren brengt. Wil je het oark vanuit een vogelperspectief bekijken? Dan geeft de Sky Ride-kabelbaan je een prachtig uitzicht over het leefgebied van de neushoorns, giraffen en andere bijzondere dieren. 


Maak kennis met de dieren

In het Nairobi-gedeelte vind je de kraamkamer van de Busch Gardens. Hier groeien de babyvogels en andere jonge dieren op, kan je  kennismaken met de dieren op de kinderboerderij en vechten apen en chimpansees om de aandacht van de bezoekers. Voor de echte dierenliefhebber is er een mogelijkheid om nog dichter bij de dieren te komen. Met de Animal Ambassador Insider Tour krijg je een kijkje achter de schermen, mag je het eten van de dieren bereiden en mag je ze in sommige gevallen zelfs voederen.

 

Tickets en toegang

Net als bij alle andere themaparken in Florida zijn de prijzen van de Busch Gardens erg hoog, maar dat is het zeker waard! Als je van plan bent om bijvoorbeeld SeaWorld of een van de aangesloten waterparken te bezoeken, dan is het mogelijk om voor een gereduceerd tarief een combinatieticket te kopen. Verder bieden de parken een ‘All day dining’ optie aan, waarbij je voor een meerprijs iedere negentig minuten een complete maaltijd kunt halen.OP ZOEK NAAR MEER REISINSPIRATIE?