· 

Ybor

Ybor City is een historische en, vooral bijzondere, wijk in Tampa, Florida. Het werd opgericht in de late 19e eeuw door tabaksbaronnen en was ooit het centrum van de tabaksindustrie van de Verenigde Staten. Tegenwoordig is de wijk vooral populair onder artiesten, creatievelingen, locals en toeristen. En dat is niet voor niets! Ybor staat bekend om haar prachtige historische gebouwen, smalle straatjes en levendige sfeer.

Bienvenido en Ybor

Ybor Tampa is gelegen in de Florida, in de regio Tampa Bay. De wijk kennen we vooral van haar rijke geschiedenis en culturele bezienswaardigheden. Ybor City is vernoemd naar de oprichter van de stad, Vincente Martinez Ybor, die in de 19e eeuw een sigarenfabriek oprichtte in de stad. Door de aanwezigheid van deze eerste fabriek groeide Ybor City uit tot een belangrijke handelsstad en een centrum van de sigarenindustrie.

Naast de verschillende herkenningspunten van de geschiedenis van de sigarenindustrie, biedt Ybor City nog genoeg andere culturele bezienswaardigheden. Zo is er het Ybor City State Museum, dat de geschiedenis van de stad en haar bewoners laat zien. Ook zijn er vele restaurants en winkels die de Spaanse en Cubaanse invloeden van de wijk laten zien.

Verder staat Ybor City ook bekend om haar levendige nachtleven en fantastische restaurants. Er zijn talloze bars en clubs waar bezoekers kunnen genieten van live muziek en optredens. Ook zijn er regelmatig festivals en evenementen in de stad, zoals het jaarlijkse Gasparilla Festival, Ybor City Cigar Festival en het Guavaween-feest. Daarnaast moet je voor de beste Cuban sandwich van Florida in Ybor City zijn. In verschillende restaurants kan je deze authentieke Cubaanse broodjes bestellen en dat is zeker de moeite waard.  

Streetart in Ybor City

De kleurrijke street art is overal te vinden in de Ybor City. Veel van de kunstwerken zijn gemaakt door lokale kunstenaars en geven een fantastisch kijkje in de geschiedenis en cultuur van de stad. Er zijn talloze kunstwerken te vinden van abstracte patronen, maar ook portretten van bekende en befaamde personen. 

De street art in Ybor City is niet alleen leuk om naar te kijken, maar geeft vooral een mooie inkijk in het dagelijkse leven in deze bijzondere stad. 

De geschiedenis van Ybor City

De Cubaanse immigratie begon al vele jaren vóór de communistische dictatuur van Fidel Castro. Toen het eiland in de 19e eeuw door de Spanjaarden werd geregeerd, ontstond er een crisis van corruptie en politieke problemen. Veel Cubanen emigreerden naar de Verenigde Staten na de mislukte Tienjarige Oorlog (1868-1878). De Cubanen arriveerden in Key West en reisden naar west-centraal Florida, waar Martinez-Ybor in 1885 Ybor City oprichtte. In 1887 werd de stad opgenomen door Tampa en is het sindsdien een wijk van deze miljoenenstad. 

De Cubaanse keuken

De Cubaanse keuken zit verweven in het DNA van de staat Florida. Het oudste Cubaanse restaurant, Columbia Restaurant, werd in 1905 opgericht door Casimiro Hernandez Sr. en bevindt zich in Tampa's historische Ybor City.  De naam van het restaurant komt van het nummer "Columbia, Gem of the Ocean", een van de favorieten van Casimiro Hernandez Sr. 

Vervoer in Ybor City

Ybor Tampa ligt op loopafstand van de stadscentrum van Tampa en is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. De tram brengt je zelfs gratis naar het centrum en terug. Ook is het gemakkelijk te bereiken met de auto via de I-4 en de I-275. Er zijn talloze parkeerplaatsen in de buurt, hoewel het druk kan zijn op drukke avonden en tijdens evenementen. 

Overnachten in Ybor City

Net als kleurrijke en diverse cultuur van Ybor City is het aanbod van hotel ook kleurrijk en divers. Ook in Ybor City zijn de bekende ketens gevestigd, maar je kan ook kiezen voor een leuk boutique hotel in  de historische wijk. Waar je ook voor kiest, alle hotels in Ybor City, zijn op loopafstand van winkels, restaurants en uitgaansgelegenheden.

OP ZOEK NAAR MEER REISINSPIRATIE?