· 

Los Angeles en Hollywood

Los Angeles in Californië is waarschijnlijk een van de meest geroemde, bezongen en gefilmde steden ter wereld. En dat is logisch! Het is een plaats met prachtige stranden, zonnige dagen en vele populaire attracties en bezienswaardigheden. Ondanks dat de meeste van deze attracties gericht zijn op toeristen en daardoor te duur lijken, zou dat geen reden zijn om er minder van te kunnen genieten. Vooral in Los Angeles is het belangrijk om de juiste balans te vinden tussen de toeristische attracties, de geschiedenis en cultuur. In tegenstelling tot wat de meeste mensen denken, is Los Angeles niet alleen een veelgebruikte filmset, maar ook een smeltkroes van cultuur en geschiedenis.

 

Wat te doen in Los Angeles?

Ga je voor de eerste keer naar Los Angeles toe? Zet dan in ieder geval de volgende hotspots op je lijstje:


Melrose Avenue: Melrose Avenue is een van LA's meest bezochte locaties en je vindt er dure restaurants en veel winkels. Dit is ook de plek om beroemdheden te spotten, maar makkelijk is dat niet. Volgens kenners zou je minstens een week lang elke dag moeten gaan posten om daadwerkelijk een A-ster tegen het lijf te lopen, maar het idee is leuk. 


The Grove: The Grove is een klein winkelcentrum met een aantal luxe boetieks, lekker eten en een uitstekende plek om mensen te kijken en te winkelen. Dit is een van de weinige plekken waar je relatief betaalbare winkels vindt. Als je geen zin hebt om te winkelen, ga dan naar de naastgelegen Farmer’s Market.


Farmers Market: deze boerenmarkt in The Grove is een uitstekende manier om van de andere kant van Los Angeles te genieten. Ga op zoek naar vers fruit en groenten en geniet van het geweldige eten van lokale eetkraampjes.


Hollywood Boulevard: Hollywood Boulevard is en blijft een van de populairste attracties in LA. Het was ooit de thuisbasis van de grootste studio's en een plek waar je beroemdheden kon spotten. Nu is het een straat met dure souvenirwinkels, boetieks en restaurants. Hoewel het misschien een beetje achterhaald is, blijft het de moeite waard om de Starwalk van Hollywood Blvd en het Grauman's Chinese Theatre te bezoeken. Het is bovendien de kans om ook een keer over de Hollywood Boulevard te flaneren.


Hollywood

Over het wereldberoemde Hollywood gesproken; het is misschien wel een van de bekendste steden ter wereld, maar in werkelijkheid is het helemaal geen stad. De burgemeester is niet meer dan een ere-burgemeester en het bijvoorbeeld heeft geen gemeenteraad. Het maakt deel uit van de stad Los Angeles en wordt  daarom bestuurd door de gemeenteraad en burgemeester van Los Angeles. 


Slapen in Hollywood

Hoewel Hollywood niet veel hotels heeft, heeft het wel het Hollywood Roosevelt Hotel. Het is het herkenningspunt in Hollywood sinds 1927 en is onlangs gerenoveerd voor een bedrag van $ 35.000.000,00. Beroemdheden verblijven er regelmatig, vooral tijdens premières en andere speciale evenementen. Er is ook het, iets meer betaalbare, Renaissance Hollywood Hotel by Marriott met zijn 637 kamers en suites, zwembad op het dak, fitnessruimte, volledig zakencentrum en meer. Toch zal dat voor veel van ons nog boven budget zijn. Daarom kan je beter in een ander deel van de stad verblijven en een dagje voor een bezoek aan Hollywood inplannen. 


OP ZOEK NAAR MEER REISINSPIRATIE?