· 

Reisroute: De mooiste plekken van Florida

Florida wordt niet voor niets ‘the Sunshine State’ genoemd; een rondreis door Florida is gegarandeerd zon, zee, strand en plezier. Dat maakt het een toegankelijke en ideale bestemming voor families met kinderen van één tot honderd jaar. Een ding weet je zeker, in Florida zal iedereen zich vermaken. Omdat er zoveel te zien en te doen is, zal de ideale rondreis per reisgezelschap verschillen. Een rondreis door Florida kan je daarom het beste individueel doen, maar het is natuurlijk ook mogelijk om een groepsreis via de grote reisorganisaties te boeken. 

 

Vervoer tijdens een rondreis in Florida

Door de enorme afstanden en de samenleving die helemaal op de auto is ingericht, heb je eigenlijk maar twee opties om door Florida te reizen; met vooraf gereserveerde plaatsen in een commerciële busreis of met een gehuurde auto. Wij kozen voor het laatste! Autorijden in Florida is erg makkelijk en veilig en geeft je bovendien de flexibiliteit die je graag wil hebben.

 

Hoeveel dagen heb je nodig voor deze rondreis?

Laat ik voorop stellen dat, als je de tijd en het geld hebt, je je gemakkelijk een half jaar kunt vermaken in Florida. Het is niet voor niets een geliefde plek om te overwinteren voor Amerikanen. Het meest gebruikelijke is om een rondreis tussen de tien dagen en de drie weken te boeken, afhankelijk van je wensen en het budget. Hieronder beschrijf ik onze reisroute van twintig dagen.

Dag 1 t/m 4: Orlando

Orlando staat wereldwijd bekend om de fantastische pretparken. Walt Disney World, Universal Studios en SeaWorld trekken jaarlijks miljoenen bezoekers. Naast deze magische attracties heb je in Orlando ook genoeg plaatsen om te winkelen, een leuk uitgaansleven en een groeiende culinaire scene. In de eerste vier dagen bezochten wij I-CON Park, gingen wij naar Aquatica en bezochten wij de twee grote outlets.

 

Dag 5 en 6: Daytona

Als autosportliefhebber wil je naar Daytona Beach om de Daytona International Speedway te bezoeken. Hier kan je de iconische race van de Daytona 500 bijwonen. Heb je genoeg van de autosport?  Daytona heeft ook 37 kilometer aan prachtige stranden, waar je kunt zonnebaden, zwemmen of genieten van de restaurants, bars en winkels langs de boulevard. Wij deden mee aan een rondleiding over het circuit, reden zelf een rondje en genoten heerlijk van het strand.

 

Dag 7 t/m 10: Tampa

Bezoek de historische wijk Ybor City, ooit het centrum van de sigarenindustrie, nu een levendige buurt vol restaurants, bars en clubs. Voor meer geschiedenis en cultuur kan je ook het Tampa Bay History Center en het Museum of Science and Industry bezoeken. Als je op zoek bent naar plezier voor de hele familie, dan is Busch Gardens Tampa Bay, een combinatie van een pretpark en een dierentuin, een leuk uitje. Wij verbleven drie dagen in Tampa en bezochten de Busch Gardens, ontdekten downtown Tampa en genoten van Ybor City. 

 

 

Dag 11: Naples

Naples in Florida ligt prachtig aan de Golf van Mexico en wordt vooral bezocht vanwege deluxe winkels, prachtige stranden en topklasse golfbanen. Op Fifth Avenue South en Third Street South waan je je even als een soort filmster dankzij de luxe uitstraling van de straten. Voor meer natuur en wildlife bezoek je Naples Botanical Garden of maak je een boottocht om bijvoorbeeld dolfijnen te spotten. Wij bezochten Naples op doorreis naar Key West. 

 

Dag 12 en 13: Key West

Key West is het zuidelijkste puntje van de Verenigde Staten en is een klein tropisch paradijs. Wandel door de charmante straatjes met historische huizen, geniet van de zonsondergangen bij Mallory Square en duik en snorkel in het kristalheldere water rond het eiland. Wij verbleven, jammer genoeg, maar twee dagen in Key West.

Dag 14 t/m 17: Miami

Miami is een stad met vele gezichten. Bezoek South Beach voor de zon, zee en het fantastische nachtleven. De wijk Little Havana brengt je juist terug naar de authentieke Cubaanse sferen met Cubaanse muziek, kunst en authentiek Cubaans eten. Ben je gek op kunst? Dan wil je het Perez Art Museum en Wynwood Walls, een openluchtmuseum met street art, niet missen. Vanuit Miami hebben we ook een dag de Everglades bezocht en een tocht in een airboat gemaakt. Wij zijn vier dagen in Miami geweest en hebben genoten van South Beach en onze favoriete wijk Little Havana.

 

Dag 18 t/m 20: Orlando

De laatste drie dagen verbleven we in Orlando, bezochten we Disney Village, Sea World en Dezerland Park. Vanaf het vliegveld van Orlando vlogen we weer terug naar Amsterdam.

 

OP ZOEK NAAR MEER REISINSPIRATIE?