· 

Hoogtepunten Panama

Als je aan een vakantiebestemming denkt, zal Panama niet meteen in je hoofd schieten. Panama? Dat is toch dat land van het kanaal? En rijke bedrijven? Ja, dat ook! 

 

In Panama-stad vind je bijvoorbeeld de mooiste parken met prachtige exotische bloemen en planten. En naast mooie natuur en relaxte parken heeft de stad ook genoeg cultuur en gezelligheid te bieden. 

 

Voor de echt mooie natuur moet je nog een stukje verder reizen. Ten noorden van het land liggen 357 eilandjes, die samen de San Blas eilanden heten. En als dat nog niet genoeg natuur is, vind je in het noorden van het land de mooiste jungles, waar je uren kan lopen en hiken in de ongerepte natuur. 

 

Panama-stad

De stad staat natuurlijk bekend om het Panama kanaal. Het kanaal zorgt voor de enige verbinding tussen de Caraïbische zee en de Grote Oceaan. Een tocht over het kanaal kost al gauw $150.000. Daarmee is het kanaal de grootste inkomstenbron van de stad en het land. En dat maakt het kanaal ook meteen een populaire trekpleister.


Maar Panama-Stad is meer dan alleen het kanaal. Panama Viejo staat vol met historische gebouwen en is een perfecte omgeving voor een wandeling. Het heeft natuurlijk niet voor niets een plekje gekregen op de werelderfgoedlijst van UNESCO.


Als je wil winkelen, eten of drinken kan je terecht in Casco Viejo. Het grootste gedeelte van de gebouwen stamt nog uit het Spaanse tijdperk en dat geeft de wijk veel gezelligheid. Ook de locals komen op hun vrije dag graag naar Casco Viejo toe, dus daar is zeker genoeg te beleven. 


San Blas Eilanden

De San Blas eilanden zijn grotendeels onaangetast door menselijke invloed. Slechts 50 van de 357 eilanden zijn bewoond. De meeste zijn piepklein, omringd door hagelwitte stranden en helderblauwe zee. De Kuna-indianen, de oorspronkelijke bewoners, beheren dit gebied met hun eigen regels en wetten en dat is duidelijk te merken. 


Hier vind je bijvoorbeeld geen resorts of massatoerisme, maar wel een klein paradijs op aarde. Vooral de onderwaterwereld rondom de eilanden is prachtig. In het kristalheldere water zie je fantastische koraalriffen en tropische vissen.


Bocas del Toro

Bocas del Toro is een andere parel in Panama. Hoewel Bocas del Toro meer toeristisch is dan San Blas, is het nog steeds een fantastische aanrader omdat je daar wordt omringd met prachtige natuur. 


Denk aan regenwouden, mangroves en natuurlijk beschermde koraalriffen. Het is daarom een fantastische bestemming om te snorkelen, surfen en vooral te genieten van het heerlijke en relaxte Caribische leven. 


OP ZOEK NAAR MEER REISINSPIRATIE?